SURF Onderwijsawards

Jaarlijks reiken we prijzen uit om onderwijsvernieuwers een podium te geven om hun impact en bereik te vergroten én om anderen te inspireren. Wie nomineer jij voor de SURF Onderwijsawards 2021? In september kan je iemand nomineren.

Onderwijsawards-prijzen-2019

Marja Verstelle: winnaar SURF Onderwijsawards 2020

Marja Verstelle (Universiteit Leiden, TU Delft en Erasmus Universiteit Rotterdam) is een van de winnaars van de SURF Onderwijsawards 2020. Ze is een bruggenbouwer die precies weet hoe ze technische innovaties naar de onderwijspraktijk moet brengen.

Marja Verstelle - Onderwijsawards 2020

Wie is Marja?

Marja Verstelle is een echte bruggenbouwer: door haar brede blik en haar grote kennis weet ze precies hoe ze onderwijs en technologie moet verbinden. Al ruim 25 jaar houdt ze zich bezig met innovatie en onderwijs, in rollen uiteenlopend van onderwijskundig adviseur tot programmaleider en van manager tot trainer. Momenteel geeft ze als kwartiermaker handen en voeten aan de ambities van de strategische alliantie van de Universiteit Leiden, TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hier verkent ze gezamenlijke onderwijsinnovaties, werkt ze aan een onderwijsecosysteem in Zuid-Holland dat studenten nieuwe mogelijkheden biedt en stimuleert ze gemeenschappelijk en interdisciplinair onderwijs op een aantal thema’s.

Als programmamanager van het ICTO Innovatieprogramma en mede-oprichter van het Centre for Innovation van de Universiteit  Leiden bracht ze talloze docenten in contact met de nieuwste digitale onderwijsvormen. Daarnaast was ze strategisch beleidsadviseur van de vice-rector. In deze functie verbond ze innovatie, strategie en universitair beleid. Eerder was ze hoofdredacteur van SURFspace, een rol die ze acht jaar lang met verve vervulde.

Dit zeggen collega's over Marja

'Marja stond aan de wieg van het Centre for Innovation. Het is mede aan haar kennis en energie te danken dat Universiteit Leiden al in een vroeg stadium investeerde in onderwijsvernieuwing. Onder haar leiding werd het expertisecentrum van grote invloed op ons onderwijs. Marja wacht niet af, maar geeft verandering vorm binnen de instelling. Ze slaagt er uitstekend in om anderen de waarde van onderwijsinnovatie te doen inzien.'

Dit zegt de jury over Marja

'Als het gaat over nieuwe technologieën, dan neemt Marja het voortouw. Maar daar houdt het niet op, zij vertaalt die kennis naar mogelijkheden voor het onderwijs. En omdat zij daarin mensen echt mee weet te nemen, van student tot hoogleraar tot bestuurder, zet zij dingen in beweging. Juist door die verbindende kracht heeft zij veel bereikt. Ze beperkt zich niet tot haar eigen instelling: binnen het internationale samenwerkingsverband LERU speelde zij een aanjagende rol in de digitaliseringsgroep. En nu zet zij zich in om het samenwerkingsverband van de Universiteit Leiden, TU Delft en de Erasmus Universiteit naar een hoger plan te brengen.

'De toekomst is er al, voor wie het wil zien'
Marja Verstelle