Maturityscan digitaal toetsen

De maturityscan is een praktisch instrument voor een nulmeting op het gebied van digitaal toetsen. Je kunt deze gebruiken om het digitaal toetsen uit te voeren en om de ontwikkeling ervan te monitoren. In deze uitgave lees je wat de maturityscan inhoudt en hoe je hem gebruikt.

vrouw legt wat uit voor haar collega's

Beleid voor digitaal toetsen ontwikkelen

De surf maturityscan digitaal toetsen kun je voor verschillende doelen gebruiken. Bijvoorbeeld om een digitaaltoetsbeleid te ontwikkelen, als bijdrage aan of als een aanpak voor veilig(er) toetsen en bij uitwerken van een implementatiestrategie of -project digitaal toetsen. Of je nou een beginner bent die net aan de slag gaat met digitaal toetsen of dat je hier al veel ervaring mee hebt: iedereen kan hem gebruiken.  

Huidige, toekomstige en gewenste situatie in kaart

De scan laat in de vorm van een ‘spinnenweb’ de maturity (volwassenheid) zien van zowel de huidige, als de toekomstige en gewenste situatie. De bijbehorende tool is ontwikkeld in Excel, zodat iedereen er eenvoudig mee kan werken en kan aanpassen aan de situatie binnen de eigen instelling.

5 thema’s

Het model bestaat uit 5 thema’s: beleid en visie, organisatie, deskundigheid, voorzieningen en implementatiestrategie. Deze thema’s hebben elk een eigen diagram. Op deze manier krijg je op een systematische, reproduceerbare manier inzicht in de huidige stand van deze thema’s. Ook krijg je meer inzicht in de verwachte en gewenste ontwikkelingen.

Meer informatie