Migratie voltooid: een toekomstvast netwerk voor alle instellingen

Alle op SURF aangesloten instellingen zijn nu aangesloten op het nieuwste netwerk SURFnet8. Dit netwerk speelt in op toekomstige wensen van gebruikers. In 4 jaar tijd werd het netwerk volledig vernieuwd. Eind december is de laatste instelling overgegaan. Nu hebben alle instellingen een stabieler en flexibeler netwerk voor de toekomst. 

Experimenteren met nieuwe technologieën

SURFnet8 maakt het ontwikkelen en implementeren van nieuwe technologieën een stuk makkelijker. Dat komt doordat instellingen binnenkort geautomatiseerd diensten kunnen aanvragen en hier hun eigen toepassingen aan kunnen koppelen. In het netwerk is een hoofdrol weggelegd voor automation & orchestration. Hierdoor is het netwerk flexibeler en eenvoudiger aan te passen.

Klaar voor de toekomst

Met het SURFnet8-netwerk ontstaat ook de mogelijkheid om hele nieuwe diensten te ontwikkelen. Deze diensten draaien dan bij SURF, en niet als fysieke apparaten bij de instelling. Denk bijvoorbeeld aan virtuele firewalls. Zo kunnen instellingen blijven focussen op hun primaire taak en kan het netwerk veel extra dienstverlening leveren en beheren.

Migratiemeter per 18 december 2020

Migratiemeter SURFnet8 op 18 december 2020