Rss

Nieuws

 • Onderzoek naar efficiëntere zelflerende systemen

  Nieuws - Een computer die zelf op beveiligingsbeelden gevaarlijke situaties herkent: dat kan met zelflerende geautomatiseerde systemen. Een consortium waarvan SURFsara deel uitmaakt heeft financiering toegekend gekregen van NWO voor een project om deep learning (waarbij een computer zelfstandig nieuwe dingen leert) efficiënter en transparanter te maken.

 • Waarom je de Netwerkdag 2017 niet mag missen!

  Nieuws - Over 2 weken is het zover ... de 2e editie van de Netwerkdag wordt op donderdag 14 december bij Media Plaza in Utrecht georganiseerd. Wat kun je verwachten? Een sterk inhoudelijk programma over trends op vast en draadvrij gebied, inspirerende demo's én veel gelegenheid om te netwerken.

 • Banner Collaboratorium

  SURF publiceert FAQ over Wet digitale overheid

  Nieuws - SURF heeft een FAQ gepubliceerd over de Wet digitale overheid (voorheen: Wet generieke digitale infrastructuur). Deze wet is nog niet aangenomen maar kan belangrijk worden voor instellingen. Naarmate er meer duidelijk wordt over de wet, actualiseren we deze FAQ .

 • SURF Security- en Privacyconferentie 2018 in Enschede

  Nieuws - Op 8 en 9 februari 2018 wordt de SURF Security- en Privacyconferentie gehouden. Het programma van de tweedaagse conferentie, die dit jaar plaatsvindt in Enschede, wordt op dit moment samengesteld en zal bestaan uit een mix van beleid en techniek. Naast verschillend tracks is er uiteraard volop ruimte tot uitwisseling en netwerken.

 • Cybercrisisoefening OZON 2018: Schrijf je nu in!

  Nieuws - Is jouw instelling bestand tegen een cybercrisis? Na het succes van OZON 2016 organiseert SURF weer de grootschalige cybercrisisoefening OZON voor alle instellingen op 4 en 5 oktober 2018. Het hoofddoel van deze crisisoefening is om de weerbaarheid van instellingen in een cybercrisissituatie te vergroten. Inschrijven kan vanaf nu.

 • SURFsara behoudt status als Intel Parallel Computing Center in 2018

  Nieuws - Na het succesvol schalen van de deep learning trainingsfase naar meer dan 100.000 CPU-cores, zal SURFsara zijn samenwerking met Intel in 2018 voortzetten. Het doel is om het bereik van de ontwikkelde technieken te verbreden en aan te laten sluiten bij wetenschappelijke vraagstukken uit het HPC-domein.

 • NOZON: 31 keer CRISIS!

  Nieuws - Wat is de beste manier om te weten of een instelling voorbereid is op een cybercrisis? Antwoord: door het te oefenen! Van 2 tot en met 13 oktober hebben 31 onderwijs- en onderzoeksinstellingen een oefening uitgevoerd in het kader van de NOZON weken. De oefeningen waren overal zeer succesvol, met een aantal nuttige leerpunten.

 • Telindus verkozen als leverancier van SURFnet8-servicelaag

  Nieuws - Op maandag 27 november 2017 hebben Telindus en SURF het contract voor de SURFnet8-servicelaag ondertekend. Telindus heeft de Europese aanbesteding hiervoor in september gewonnen. We starten in 2018 met de implementatie van de SURFnet8-servicelaag, nadat SURF’s nieuwe optische laag geïmplementeerd is.

 • NWO pleit voor structurele financiering van nationale digitale infrastructuur

  Nieuws - In het rapport ‘Topwetenschap vereist topinfrastructuur’ adviseert NWO het nieuwe kabinet om 27 miljoen euro per jaar extra beschikbaar te stellen voor de nationale digitale infrastructuur. Volgens NWO is dit nodig om op wereldniveau te blijven en tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan digitale infrastructuren van Nederlandse onderzoekers.

 • Wil jij in 2018 experimenteren met learning analytics?

  Nieuws - Wil je ervaren hoe data over online studentgedrag je kunnen helpen om gerichte feedback te geven aan studenten? Doe ervaring op binnen de learning-analyticsinfrastructuur van SURF en pas learning analytics direct toe in jouw onderwijspraktijk. Meld je aan voor het learning-analyticsexperiment van SURF.

 • Anwar Osseyran ontvangt HPCwire Leadership Award 2017

  Nieuws - HPCwire, een vooraanstaand journalistiek platform voor HPC-nieuws en -informatie, deelt jaarlijks haar Readers’ and Editors’ Choice Awards uit aan mensen en bedrijven die een bijzondere prestatie op het gebied van High Performance Computing hebben geleverd.

 • Roland van Rijswijk-Deij ontvangt Applied Networking Research Prize

  Nieuws - Vandaag ontving Roland van Rijswijk-Deij van SURFnet in Singapore de Applied Networking Research Prize van de IRTF (Internet Research Task Force). Hij onderzocht het gebruik van elliptische curve encryptie (ECE) in combinatie met DNSSEC.

 • Ga met korting naar Online Educa Berlijn en kom naar de SURF-borrel

  Nieuws - Op 6, 7 en 8 december vindt de Online Educa Conferentie plaats in Berlijn. Je doet daar ideeën op over ontwikkelingen en trends in digitaal leren. SURF-leden krijgen 140 euro korting. Op 6 december organiseert SURF voor de Nederlandse delegatie een netwerkborrel. Meld je met korting aan voor het congres en kom naar de borrel!

 • Bekijk het programma van de Netwerkdag

  Nieuws - Het voorlopige programma van de Netwerkdag 2017 staat online. De Netwerkdag wordt op donderdag 14 december georganiseerd bij Media Plaza in Utrecht. Het programma biedt onder andere keynotes, interactieve parallelsessies en een plenaire afsluiting.

 • Programma Super D event compleet

  Nieuws - Het programma van het Super D event op 12 december bij de Westergasfabriek Amsterdam is compleet!