Nieuws

1 juli: SURFnet NOC wordt SURF NOC

Op 1 juli krijgt het SURFnet NOC een nieuwe naam: SURF NOC. Alle correspondentie komt vanaf dan vanuit deze naam. Het e-mailadres wordt noc@surf.nl. Aan de dienstverlening van het Netwerk Operations Centre (NOC) verandert niets, maar mogelijk moet je instelling het nieuwe e-mailadres wel opnemen in de helpdesk-systemen.

Gevolg van fusie

In 2020 zijn SURFmarket, SURFnet, SURFsara en het SURF-bureau gefuseerd tot 1 SURF. Dit laten we nu ook terugkomen in onze communicatie naar instellingen. We voeren de veranderingen door wanneer dit mogelijk of logisch is. Op 1 juli aanstaande verandert het e-mailadres voor het SURF NOC daarom ook in een SURF-adres: noc@surf.nl.

Hoe zit het ook alweer?

Het SURF NOC is belegd bij onze beheerpartner Quanza Engineering. Bij het NOC meld je alle storingen en gepland onderhoud met betrekking tot het SURF-netwerk.

Voor vragen over lopende changes (wijzigingen in het netwerk) of incidenten kun je ook contact opnemen met het NOC. Als je contact met het NOC opneemt, meld dan altijd het ticketnummer, of houd dit ticketnummer bij de hand als je telefonisch contact hebt.

Nieuwe gegevens vanaf 1 juli 2021

De nieuwe gegevens van het SURF NOC zijn vanaf 1 juli 2021:

  • e-mail: noc@surf.nl
  • telefoon: +31 88 787 36 60 (24x7)

Mogelijk heeft deze aanpassing gevolgen voor de systemen die je instelling gebruikt. We raden je daarom aan om te controleren of het nieuwe e-mailadres geen problemen oplevert of bijvoorbeeld in de spam-folder terecht komt.