Nieuws

16 vuistregels over auteursrechtelijke kwesties op vernieuwd Auteursrechten.nl

De website Auteursrechten.nl is vernieuwd. Naast de toevoeging van 16 vuistregels is alle content nu zowel in het Nederlands als Engels beschikbaar. Ook is gewerkt aan de verbetering van de gebruiksvriendelijkheid. Auteursrechten.nl biedt relevante en betrouwbare informatie over auteursrechtelijke kwesties binnen het hoger onderwijs.
Logo Auteursrechten.nl

Aanleiding vernieuwing

SURF heeft in 2019 samen met  het Netwerk Auteursrechten Informatiepunten uit het hoger onderwijs (NAI) onderzocht welke verbeterpunten er waren voor de opzet en inhoud van Auteursrechten.nl. Hieruit kwamen de wensen voor een update van de content en een betere gebruiksvriendelijkheid naar voren. Daarom werkte de redactie van Auteursrechten.nl het afgelopen jaar samen met SURF aan de vernieuwing van de content en de sitestructuur. 

16 nieuwe vuistregels

De grootste verandering zit in de vernieuwing van de vuistregels. De varianten die op de oude website stonden waren niet meer up to date. De nieuwe vuistregels zijn ingedeeld op thema, waardoor je sneller kan vinden waar je naar op zoek bent. De oude website bestond grotendeels uit een vergaarbak van veelgestelde vragen, wat soms lastig navigeren was. Naast een vernieuwing van de vuistregels is daarom ook de andere content opnieuw bekeken en waar nodig aangepast. Als laatste heeft de website een nieuw en fris uiterlijk met een bijpassend logo gekregen.

Content AV-contractentool beschikbaar via Auteursrechten.nl

In samenspraak met de redactieleden van Auteursrechten.nl is besloten om de content van de AV-contractentool op Auteursrechten.nl beschikbaar te maken. De tool zelf stopt per 1 april 2020. In de loop van 2020 worden de juridische teksten uit deze tool geüpdatet en geplaatst op Auteusrechten.nl.   

Over Auteursrechten.nl

Auteursrechten.nl is een initiatief van het NAI binnen het hoger onderwijs in samenwerking met SURF. De website fungeert als platform voor relevante en betrouwbare informatie over auteursrechtelijke kwesties binnen het hoger onderwijs. Denk hierbij aan bronvermelding volgens de APA-richtlijnen, auteursrechtelijke gebruiksvoorwaarden, plagiaat of de AVG.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Of heb je feedback of ideeën waardoor we de site verder kunnen verbeteren? Laat dit dan aan ons weten via auteursrechten@surfmarket.nl.