Amazon heft datatransportkosten voor onderwijs en onderzoek op

16 MRT 2016

Wetenschappers en andere medewerkers van onderwijs- en onderzoeksinstellingen kunnen gebruik maken van Amazon Web Services zonder te betalen voor datatransport. Amazon heeft namelijk besloten af te zien van datatransportkosten, na besprekingen met het GÉANT cloudteam. SURFnet maakt deel uit van dit team.

Brede implementatie clouddiensten

Amazon zorgt met de opheffing van de transportkosten voor lagere prijzen en voor beter voorspelbare gebruikskosten. Het wegnemen van de datatransportkosten is een belangrijke stap voor een bredere implementatie van clouddiensten in Europa. GÉANT nodigt andere cloudproviders uit om het voorbeeld van Amazon te volgen.

GÉANT cloudcatalogus

Amazon Web Services is onderdeel van de GÉANT cloudcatalogus. Deze catalogus is door Europese NREN’s in de GÉANT koepelorganisatie opgezet en toont hoe cloudleveranciers hun diensten beschikbaar stellen aan onderwijs- en onderzoeksinstellingen, en in welke mate zij voldoen aan de eisen en wensen van de doelgroep.

Rol van SURFnet

SURFnet speelt een belangrijke rol bij de internationale samenwerking op het gebied van cloud. SURFnet verzorgt de coördinatie voor de Europese NREN’s op het gebied van cloud en service delivery.

Meer informatie

Laatste wijziging op 17 mrt 2016