HvA en UvA gebruiken SURFconext Sterke Authenticatie

08 SEP 2016

De Hogeschool van Amsterdam en Universiteit van Amsterdam zijn onlangs aangesloten op SURFconext Sterke Authenticatie. Deze nieuwe aanvulling op SURFconext helpt instellingen om de toegang tot clouddiensten beter te beveiligen. Dit is met name belangrijk voor privacygevoelige diensten, die werken met bijvoorbeeld student- of patiëntgegevens.

Personeelsdossier via SURFconext Sterke Authenticatie  

Binnen de HvA en de UvA lopen verschillende pilots en projecten om Sterke Authenticatie dit jaar binnen hun systemen in te voeren. De instellingen willen in 2017 alle medewerkers via Sterke Authenticatie toegang verlenen tot hun personeelsdossier en salarisstrook via het SAP Employee File Management portal. Met SURFconext Sterke Authenticatie kunnen de HvA en de UvA de toegang van deze clouddienst beter beveiligen. Gebruikers bevestigen met een exta stap in het inlogproces hun identiteit, via sms, tiqr (smartphone app) of Yubikey (USB-sleutel).

Kans op beveiligingsincidenten beperken

Instellingen maken steeds meer gebruik van clouddiensten met gevoelige data, zoals eHRM, studentinformatiesystemen en applicaties met patentgevoelige onderzoeksdata of privacygevoelige patiëntinformatie. Voor deze diensten zijn sterkere vormen van authenticatie dan gebruikersnaam/wachtwoord gewenst, om de kans op beveiligingsincidenten te beperken. SURFconext Sterke Authenticatie biedt instellingen deze mogelijkheid. Al eerder sloten Avans en Inholland aan om hun toets- en cijferinvoerapplicaties beter te beveiligen.

Meer informatie

Accepteer cookies van derden om deze inhoud te bekijken. Klik hier om dit te doen.
Laatste wijziging op 11 dec 2017