Pilotdeelnemers gezocht voor OpenID Connect

05 SEP 2016

OpenID Connect is een nieuwe open standaard die gebruikt wordt bij de authenticatie van gebruikers in een federatieve omgeving. Het SURFconext-team wil deze nieuwe standaard uitgebreid testen. We zijn daarvoor op zoek naar serviceproviders die via OpenID Connect willen koppelen aan SURFconext.

SAML niet geschikt voor non-webbased toepassingen

SURFconext gebruikt sinds het begin de open standaard SAML om authenticatieberichten tussen identityproviders, SURFconext en serviceproviders uit te wisselen. Er kleven echter enkele nadelen aan SAML: het is bijvoorbeeld niet geschikt voor 'non web-based' toepassingen, en de implementatie ervan is complex. Voor sommige dienstaanbieders is dit een drempel om diensten federatief aan te bieden. Dat is jammer, want dan worden de voordelen van federatieve login niet benut.

OpenID Connect neemt werk uit handen

Er is een nieuwe open standaard in opkomst die de nadelen van SAML niet heeft: OpenID Connect. Deze standaard wordt door steeds meer partijen ondersteund, waaronder Google, Microsoft en PayPal. Ook SURFconext krijgt binnenkort ondersteuning voor OpenID Connect, voor serviceproviders. De technische inspanning die een serviceprovider moet leveren om federatief te koppelen wordt daarmee een stuk lager.

Gezocht: pilotdeelnemers

Het SURFconext-team is nog op zoek naar serviceproviders die via OpenID Connect willen koppelen, zodat de uitbreiding op SURFconext goed kan worden getest. Ken je serviceproviders die een koppeling met SURFconext overwegen, of heb je zelf een dienst die binnenkort aan SURFconext gekoppeld moet worden? Dan is aansluiten via OpenID Connect een aantrekkelijke optie.

Neem contact op met support@surfconext.nl voor meer informatie.

Laatste wijziging op 08 sep 2016