Hans Harmannij wint Joop Bautz Information Security Award

13 OKT 2016

Op 12 oktober won Hans Harmannij tijdens het Security-Congres 2016 de prestigieuze Joop Bautz Information Security Award. Hans schreef voor zijn studie aan de Radboud Universiteit Nijmegen zijn masterscriptie over polymorfe pseudoniemen bij SURFnet.

Joop Bautz Information Security Award

De Joop Bautz Information Security Award wordt toegekend aan de student die de meest veelbelovende en actuele bijdrage heeft gepubliceerd binnen het vakgebied informatiebeveiliging. De jury let onder andere op de theoretische en praktische waarde van de scriptie, het gebruikte instrumentarium en de maatschappelijke relevantie van het onderwerp.

Polymorfe pseudoniemen

Polymorfe pseudoniemen zijn een slimme manier om de privacy van gebruikers van online diensten te waarborgen. In een aparte blogpost legt Hans Harmannij het begrip preciezer uit. Hans werkt inmiddels als promovendus aan de Radboud Universiteit Nijmegen samen met het Radboudumc en Google-dochter Verily aan een project waar vergelijkbare technologie wordt ingezet bij het veilig opslaan van medische data van parkinsonpatiënten.

Meer informatie

Laatste wijziging op 13 okt 2016