Ruim 20.000 SURFdrive-gebruikers bij 48 instellingen

19 OKT 2016

Het aantal gebruikers van de persoonlijke cloudopslagdienst SURFdrive blijft toenemen. Op dit moment zijn er meer dan 20.000 gebruikers. Robert Al van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is de 20.000e gebruiker.

Veilige cloudopslag voor Innovation Lab

De 20.000e SURFdrive-gebruiker is Robert Al van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Hij werkt in het Innovation Lab, dat onder andere ondernemers (in spe) begeleidt. Kennis wordt hier omgezet naar producten of diensten. Ruim 10 medewerkers van het Innovation Lab doen dit door scouten (verzamelen van ideeën van studenten en onderzoekers), screenen (beoordelen van de ideeën) en business development (uitwerken van de ideeën).

Opslagcapaciteit en privacy

Robert gebruikt SURFdrive als persoonlijke cloudopslagdienst voor zijn mail. Hij slaat geregeld zijn mailarchief – de kern van zijn werk – in de vorm van pdf-bestanden op SURFdrive op. Hierdoor houdt hij in zijn mailbox capaciteit over, en hoeft hij de helpdesk niet langer om extra capaciteit te vragen. Naast de opslagcapaciteit van 100GB ziet Robert privacy en security als grote pre van SURFdrive. Hij stelt: ‘Het gaat om spullen van de baas, en om privacygevoelige informatie. Bij het aanvragen van een patent mag informatie bijvoorbeeld nog nergens gepubliceerd zijn, zelfs niet in een universiteitsblad. Het is daarom extra belangrijk dat informatie niet bij derden of op straat komt te liggen.’

Delen van bestanden 

In de toekomst wil Robert SURFdrive ook inzetten voor het delen van bestanden. ‘Ik wist niet dat je ook bestanden kunt delen met SURFdrive. Ik gebruik het nu echt alleen voor personal cloud storage, maar ik ga hier zeker naar kijken en bestanden delen met collega’s van het Innovation Lab én met collega’s van andere faculteiten.’

SURFdrive bij (technische) universiteiten

Robert Al is een van de 1.253 medewerkers binnen de TU/e die bestanden opslaan op SURFdrive. Ook bij de Technische Universiteit Delft (TU Delft) gebruiken steeds meer medewerkers SURFdrive. Met ruim 2.400 gebruikers is de TU Delft een van de grootgebruikers van SURFdrive. De top 3 wordt aangevuld met de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht met ruim 2.000 en ruim 3.000 gebruikers.

Toenemend gebruik bij 48 instellingen

Niet alleen bij universiteiten, maar ook bij bijvoorbeeld de Hogeschool van Amsterdam en bij VU Medisch Centrum, neemt het gebruik steeds verder toe. Op dit moment gebruiken ruim 20.000 gebruikers bij 48 instellingen SURFdrive. In oktober 2015 waren dit er nog 10.000. In één jaar is het aantal gebruikers verdubbeld: een mooi resultaat!

Laatste wijziging op 01 nov 2016