SURF en KPN tekenen IaaS-overeenkomst voor SURFcumulus

21 DEC 2016

Maandag 19 december tekenden Eelco Blok, CEO van KPN, en Jan Bakker, lid Directieraad SURF, de overeenkomst waarmee KPN Infrastructure as a Service kan leveren aan Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen, middels SURFcumulus.

Makkelijk betrouwbare en voorspelbare dienstverlening afnemen

KPN is 1 van de in totaal 8 geselecteerde leveranciers die de komende 4 jaar Infrastructure as a Service (IaaS) kunnen leveren aan Nederlandse onderwijs- en onderzoekinstellingen zonder dat bij SURF aangesloten instellingen deze diensten hoeven aan te besteden. Belangrijk daarbij is dat KPN aangetoond heeft te voldoen aan de eisen die worden gesteld aan het verwerken van data met dataclassificatie hoog. De dienstverlening wordt ontsloten via SURFcumulus, de hybride IaaS-dienstverlening van SURF. Via deze dienstverlening nemen aangesloten instellingen betaalbare, betrouwbare en voorspelbare IaaS-dienstverlening af, waarbij gegevens veilig gedeeld worden.

Overeenkomsten met 8 leveranciers

In de komende maanden worden ook contracten gesloten met Amazon, CloudSigma, Dimension Data, Interoute Communications, Microsoft, NTT Europe en Vancis. Deze leveranciers zijn door de Europese koepelorganisatie GÉANT geselecteerd bij een grote pan-Europese aanbesteding voor cloud infrastructuren. Alle geselecteerde clouddiensten voldoen aan nationale en Europese regelgeving waarmee instellingen een flexibele keuze hebben uit een breed spectrum van IaaS-leveranciers onder de beste voorwaarden.

Meer informatie

Laatste wijziging op 23 dec 2016