SURF en Vancis tekenen IaaS-overeenkomst voor SURFcumulus

23 DEC 2016

Op vrijdag 23 december tekenden Paul van Roozendaal, algemeen directeur van Vancis en Jan Bakker, lid van de directieraad van SURF, de overeenkomst waarmee Vancis Infrastructure-as-a-Service kan leveren aan Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen, middels SURFcumulus.

Overeenkomsten met 8 leveranciers

Vancis is 1 van de in totaal 8 geselecteerde leveranciers die de komende 4 jaar Infrastructure as a Service (IaaS) kunnen leveren aan Nederlandse onderwijs- en onderzoekinstellingen zonder dat bij SURF aangesloten instellingen deze diensten hoeven aan te besteden.

KPN tekende maandag 18 december de overeenkomst en in de komende maanden worden ook contracten gesloten met Amazon, CloudSigma, Dimension Data, Interoute Communications, Microsoft en NTT Europe. Deze leveranciers zijn door de Europese koepelorganisatie GÉANT geselecteerd bij een grote pan-Europese aanbesteding voor cloud infrastructuren. Alle geselecteerde clouddiensten voldoen aan nationale en Europese regelgeving waarmee instellingen een flexibele keuze hebben uit een breed spectrum van IaaS-leveranciers onder de beste voorwaarden.

Hybride IaaS-dienstverlening SURFcumulus

De dienstverlening wordt ontsloten via SURFcumulus, de hybride IaaS-dienstverlening van SURF. Via deze dienstverlening nemen aangesloten instellingen betaalbare, betrouwbare en voorspelbare IaaS-dienstverlening af, waarbij gegevens veilig gedeeld worden.

Meer informatie

Laatste wijziging op 12 jan 2017