Audiovisueel materiaal van Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid gratis voor educatief gebruik

19 JAN 2017

SURFmarket heeft de overeenkomst met Beeld en Geluid in Academia verlengd. Acadamia is de online toegang tot audiovisuele bronnen voor het hoger onderwijs in Nederland. Studenten en medewerkers maken in 2017 gratis gebruik van de online portal. Ook na 2017 blijft de toegang gratis, aldus NIBG.

Audiovisuele bronnen

Academia is de online toegang tot bijna 90.000 audiovisuele bronnen voor het hoger onderwijs in Nederland. De selectie uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid wordt speciaal beschikbaar gesteld en omschreven voor het onderwijs en wetenschap. De archieven van Beeld en Geluid bestaan uit onder andere:

  • Actuele TV-aanwas;
  • Historisch TV-archief;
  • Actuele en historische AV collecties zoals natuurbeelden, film, RVDcollectie en Polygoon;
  • Historisch en actueel radiomateriaal;
  • Materiaal op speciaal verzoek;

Beeld en Geluid in Academia afnemen via SURFmarket

Academia heeft toegezegd dat de audiovisuele bronnen voor langere tijd gratis beschikbaar blijven voor het hoger onderwijs in Nederland. In samenspraak met Academia bepaalt SURFmarket in de komende jaren of de voorwaarden voor het gebruik aangepast moeten worden en of de overeenkomst nog voldoet aan de eisen voor security.  Medewerkers en studenten loggen via een portal in en gebruiken de archieven zowel binnen de instelling als thuis.

Log in op Mijn SURFmarket en bekijk de overeenkomst met Beeld en Geluid in Academia

Laatste wijziging op 01 mei 2017