Lichtpaden opzetten via het SURFnet-netwerk Dashboard

Instellingen testen bètaversie tweede release

26 JAN 2017

De bètaversie van de tweede release van het SURFnet-netwerk Dashboard wordt door een aantal instellingen getest. Gebruikers met de rol ‘infraverantwoordelijke’ beoordelen de nieuwste functionaliteit: lichtpaden opzetten tussen Multi Service Ports (MSP’s). Na een testperiode wordt deze functionaliteit voor alle instellingen met een MSP opengesteld.

Zelf lichtpaden opzetten

In de tweede release van het SURFnet-netwerk Dashboard kunnen gebruikers met de rol ‘infraverantwoordelijke’ in SURFnet Autorisatie Beheer (SAB) lichtpaden opzetten op hun MSP naar een andere MSP. Op dit moment wordt deze nieuwe functionaliteit door enkele instellingen getest in de bètaversie. In deze testperiode verzamelen we feedback van de deelnemende instellingen, die we verwerken in de tweede release van het SURFnet-netwerk Dashboard.

Mogelijkheden SURFnet-netwerk Dashboard

Op dit moment testen een aantal instellingen de bètaversie. Hiernaast hebben alle gebruikers met de rol ‘infraverantwoordelijke’ of ‘infrabeheerder’ toegang tot de eerste release van het SURFnet-netwerk Dashboard. Zij kunnen hier een overzicht van de afgenomen netwerkdiensten en een poortoverzicht van SURFinternet en SURFlichtpaden inzien. Zichtbaar is welke poorten gebruikt worden en waar nog bandbreedte beschikbaar is. Ook toont het SURFnet-netwerk Dashboard verkeersgrafieken van het gebruik van alle netwerkdiensten.

Meer informatie

Laatste wijziging op 26 jan 2017