HBOAward: samen maken we praktijkgericht onderzoek toegankelijk

14 FEB 2017

Kennisproducten open access toegankelijk maken vergroot de impact van praktijkgericht onderzoek op de samenleving. Het hbo werkt hard aan het toegankelijk maken van deze onderzoekresultaten. De meest spraakmakende initiatieven maken vanaf dit jaar kans op een HBOAward.

HBOAward: aandacht voor open access initiatieven

SURF wil open access tot praktijkgericht onderzoek faciliteren, stimuleren en belonen. Daarom maken alle open-accessinitiatieven in het hbo vanaf februari 2017 kans op de HBOAward: een taart en publiciteit in de vorm van onder andere een blog en aandacht via verschillende kanalen. Daarnaast wordt er van alle winnaars een overzichtsvideo gemaakt en verspreid.

Vakjury kiest winnaar

Een vakjury kiest de maandelijkse winnaar uit de ingezonden nominaties. In de open-accessweek in oktober 2017 wordt uit alle maandelijkse winnaars, de winnaar van het jaar gekozen en beloond. De HBOAward-jury bestaat uit: Hilde van Wijngaarden (adviescommissie HBO Kennisinfrastructuur), Welmoed van der Velde (Lector NHL, Vereniging Lectoren), Pieter Moerman (Vereniging Hogescholen) en Tanja Gaustad (Regieorgaan SIA).

Stuur je nominatie in en inspireer je collega’s

Ken jij binnen jouw instelling echte open voorvechters, interessante samenwerkingen of vooruitstrevende acties die ondernomen worden om open access te stimuleren? Verdienen de betrokkenen de positieve aandacht van een prijs? Nomineer deze initiatieven bij Eva Woertman (zie haar contactgegevens onder aan deze pagina), en vermeld hierbij:

  • de gegevens van een contactpersoon
  • een omschrijving van het initiatief
  • een motivatie waarom juist dit initiatief open access stimuleert en inspirerend werkt 

De HBOAward staat open voor alle betrokkenen bij open access tot praktijkgericht onderzoek, en beperkt zich niet alleen tot onderzoekers en onderzoeksondersteuning.

Open access tot praktijkgericht onderzoek

Praktijkgericht onderzoek en de maatschappelijke impact van hogescholen staan prominent op de agenda van het hbo. De toegankelijkheid van het praktijkgericht onderzoek is daarom van groot belang. Met het ondertekenen van het Nationaal Plan Open Science op 9 februari 2017 heeft de Vereniging Hogescholen dit bekrachtigd.

Meer informatie? 

Laatste wijziging op 16 feb 2017