Wedstrijd: bedenk een innovatieve LBS-toepassing voor onderwijs en onderzoek

08 JUN 2017

SURFnet vraagt het onderwijs- en onderzoeksveld mee te denken over innovatieve toepassingen voor location-based services (LBS). Hiervoor hebben we een wedstrijd geopend. Heb jij ideeën voor een slimme dienst, app of andere toepassing? Dien je voorstel in.

Location-based services voor onderwijs en onderzoek

SURFnet kijkt naar mogelijke toepassingen van location-based services voor het Nederlandse onderwijs en onderzoek. Dit zijn diensten waaraan locatie-informatie van personen of objecten is toegevoegd. Binnenkort gaan we in 2 pilots met location-based services aan de slag. In deze pilots testen we 3 toepassingen: routebegeleiding door gebouwen, indoornavigatie en het lokaliseren en traceren van personen en objecten.

Doe mee aan de LBS-wedstrijd

We willen dat onze LBS-activiteiten goed aansluiten op vragen van onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Hiervoor hebben we een wedstrijd geopend waarbij je innovatieve LBS-toepassingen voor onderwijs en onderzoek kunt indienen. Deze ideeën gebruiken we als aanvulling op de 2 geplande pilots of voor pilots in de verdere toekomst.

Meer informatie

Laatste wijziging op 08 jun 2017