In memoriam Hester Jelgerhuis

1975-2017

12 JUL 2017

Op 4 juli overleed Hester Jelgerhuis, projectmanager bij het SURF innovatieprogramma Onderwijsinnovatie met ICT. Hester was een drijvende en verbindende kracht, een onderwijsinnovator pur sang, die het onderwijs in beweging bracht.

Hester was ruim 8 jaar betrokken bij uiteenlopende onderwijsinnovatieprojecten binnen SURF. Met haar drive, doorzettingsvermogen en creativiteit heeft zij veel bereikt. Ze leverde niet alleen een belangrijke bijdrage aan de agendering en ontwikkeling van open onderwijs, maar was actief op diverse andere terreinen, zoals de inzet van digitaal toetsen in het Nederlandse hoger onderwijs. Ze was een inspirerende gesprekspartner, die met veel kennis van zaken richting gaf en inspireerde.

Zij was de initiator van onder meer het SURF Trendrapport en de SURF Onderwijsawards. Ze organiseerde ontmoetingen, enthousiasmeerde mensen om samen te werken en creëerde beweging.

We gaan Hester missen, vanwege haar scherpe geest, haar kritische blik en haar enorme passie en bevlogenheid om het onderwijs te vernieuwen. En we gaan haar missen om haar innemende persoonlijkheid, haar vrolijkheid en enthousiasme en haar warme belangstelling voor iedereen om haar heen. We wensen haar vriend, familie en vrienden veel sterkte toe met dit grote verlies.

Laatste wijziging op 12 jul 2017