Maak deze herfst werk van digitaal toetsen!

06 JUL 2017

Ben jij actief bezig met het invoeren van digitaal toetsen in de praktijk? Vraag je je af hoe je digitaal toetsen veilig kunt organiseren of ben je op zoek naar hulp bij de verschillende vraagstukken rond het (grootschalig) invoeren van digitaal toetsen? Schrijf je dan in voor één van de learning communities digitaal toetsen.

Wat is een learning community?

Een learning community bestaat uit circa 10 deelnemers vanuit verschillende instellingen. Je komt dit najaar 3 keer bij elkaar: ongeveer eens in de maand 1 dag (10.00 - 16.00 uur) bij SURF. In het voorjaar van 2018 organiseren we een terugkomdag. Je maakt enerzijds gebruik van kennis en tools die door SURF zijn ontwikkeld, anderzijds breng je je eigen kennis en ervaring in en profiteer je van de kennis en ervaring van de andere deelnemers. De bijeenkomsten bestaan uit een mix van presentaties, casusbesprekingen en interactieve werkvormen. Via een gezamenlijke wiki kun je tussen de bijeenkomsten door gebruik maken van kennisdocumenten en ervaringen uitwisselen met collega-deelnemers. De bijeenkomsten worden vanuit SURF begeleid door Annette Peet en Michiel van Geloven.

Waardering van eerdere deelnemers

Dit voorjaar is SURF voor het eerst gestart met learning communities digitaal toetsen. Deelnemers zijn enthousiast. Ze beoordeelden de bijeenkomsten met een overall cijfer van 8,5 en gaven de begeleiders een 9,0. Enkele quotes: “prettige sfeer, open en goede uitwisseling van materialen”, “goed verzorgd, goede locatie”, “het gevoel dat we serieus genomen worden, ondanks dat we net beginnen”.

Doe mee met de learning communities digitaal toetsen

Ben je (of ga je) actief aan de slag met digitaal toetsen? Wil je meer weten over hoe je het toetsproces veilig inricht? Meld je dan aan voor een van de learning communities om gezamenlijk eerste stappen te zetten.

Learning community Veilig toetsen

Deze bijeenkomsten focussen vooral op het vraagstuk hoe je de verschillende stappen in het toetsproces veilig inricht. Dit doen we onder andere aan de hand van het ‘Werkboek veilig toetsen’. We gaan bijvoorbeeld in op de risicoanalyse van het toetsproces, informatiebeveiliging en concrete maatregelen om de veiligheid te verhogen.

Data: donderdag 14 september, woensdag 4 oktober, donderdag 16 november (10.00 - 16.00 uur)
Locatie: SURF, Utrecht

Learning community Aan de slag met digitaal toetsen

Deze bijeenkomsten helpen je op weg om de verschillende vraagstukken rondom het invoeren van digitaal toetsen aan te pakken, zoals die beschreven staan in de ‘Handreiking beleid voor digitaal toetsen’: het bepalen van de scope, business case, aanpakken voor de implementatie, de keuze voor software en hardware, organisatorische aspecten.

Data: donderdag 21 september, donderdag 12 oktober en donderdag 30 november (10.00 - 16.00 uur)
Locatie: SURF, Utrecht

Meer informatie en aanmelden

Neem contact op met Annette Peet, annette.peet@surfnet.nl.

Laatste wijziging op 06 jul 2017