SURFmarket peilt interesse tweede aanbesteding Virtualisatieproducten

07 AUG 2017

SURFmarket inventariseert momenteel of er voldoende interesse is in het starten van een tweede aanbesteding voor virtualisatieproducten. Na de aanbesteding kunnen de deelnemende instellingen de virtualisatieproducten VMWare en Citrix en user profile management tools van RES rechtmatig en tegen de beste voorwaarden afnemen via SURFmarket.

Achtergrond aanbesteding

In 2016 heeft SURFmarket een succesvolle Europese aanbesteding Virtualisatieproducten doorlopen en afgerond. Instellingen die niet deelnamen aan deze aanbesteding, krijgen nu de mogelijkheid om te participeren in de tweede aanbesteding. SURFmarket inventariseert momenteel met een interessepeiling hoe groot het animo onder instellingen is. Zij kunnen hun interesse tot 1 september 2017 kenbaar maken. De aanbesteding zou dan dit najaar van start gaan.

Virtualisatie en profile management

Binnen de aanbesteding worden virtualisatieproducten VMWare en Citrix en user profile management tools van RES aanbesteed.

  • VMWare en Citrix helpen bij de virtualisatie van computing: van het datacenter tot de cloud en mobiele apparaten. Zo kunnen onderzoeks- en onderwijsinstellingen flexibel, responsief en rendabel werken. 
  • RES Software is een oplossing voor Windows werkplekbeheer voor zowel desktops, laptops, thin-clients als virtual clients. Het zorgt ervoor dat beheerders vanuit één centrale console alle werkplekken kunnen configureren, beveiligen en beheren.

Uitgangspunt Europese aanbesteding Virtualisatieproducten 2

Het doel van de aanbesteding is het sluiten van raamovereenkomsten met verschillende marktpartijen. Hierdoor kunnen de deelnemende instellingen de virtualisatieproducten en user profile management tools rechtmatig en tegen de beste voorwaarden via SURFmarket afnemen.

Meer informatie

Laatste wijziging op 07 aug 2017