Record SURFconext: ruim 2,6 miljoen logins in eerste collegeweek

13 SEP 2017

In de eerste week van het nieuwe collegejaar heeft SURFconext weer een nieuw record gehaald. Afgelopen week werd ruim 2,6 miljoen maal ingelogd met SURFconext. Dit is een stijging van 24 procent ten opzichte van de vorige recordweek in februari.

Dagrecord: 535.413 logins

Naast meer dan 2,6 miljoen logins in de eerste week, was er op maandag 4 september ook een nieuw dagrecord voor SURFconext. Toen werd er via SURFconext 535.413 maal ingelogd door 225.818 gebruikers. Nooit eerder waren er zo veel verschillende gebruikers actief op 1 dag bij SURFconext. Om deze grote hoeveelheid logins goed te laten verlopen, heeft SURFnet het afgelopen jaar de infrastructuur van de dienst verder uitgebreid.

Nieuwe diensten en instellingen zorgen voor groei

2 ontwikkelingen zorgen voor de sterke groei van SURFconext. Aan de ene kant sluiten meer instellingen aan bij SURFconext. Maar ook het aansluiten van nieuwe diensten zorgt voor een stijging. In totaal werd er tijdens deze eerste week op 454 verschillende diensten ingelogd. Instellingen als Avans en de TU Delft zorgen met hun leeromgevingen, die gekoppeld zijn aan SURFconext, voor een groot deel van de logins.

Meer informatie

Laatste wijziging op 13 sep 2017