Voortaan 250 gigabyte opslag op SURFdrive

09 OKT 2017

SURFdrive-gebruikers kunnen voortaan nog meer bestanden kwijt in hun account. Op veler verzoek is de opslagruimte van SURF’s cloudopslagdienst vandaag uitgebreid van 100 naar 250 gigabyte per gebruiker. De uitbreiding is gratis en direct beschikbaar.

Veelgehoord verzoek

“Opslagruimte heb je natuurlijk nooit genoeg”, zegt William van Santen, productmanager van SURFdrive. “We zijn constant bezig om de dienst te verbeteren en aantrekkelijker te maken. Veel gebruikers vroegen ons om de beschikbare opslag te vergroten, bijvoorbeeld onderzoekers die alle data van een groot onderzoeksproject veilig wilden opslaan en delen met hun collega’s. Nu hun accounts 2,5 keer zo groot zijn, is dat nog makkelijker geworden.”

Aan de slag

De extra ruimte is per direct beschikbaar. Gebruikers en instellingen hoeven hiervoor geen actie te ondernemen. Aan de uitbreiding zijn geen kosten verbonden.

Over SURFdrive

SURFdrive is de cloudopslagdienst van SURF voor het Nederlandse onderwijs en onderzoek, waarmee medewerkers, onderzoekers en studenten gemakkelijk bestanden kunnen opslaan, synchroniseren en delen. Data worden beveiligd opgeslagen op Nederlandse servers. De dienst werd in 2014 geïntroduceerd. Het is voor het eerst sinds de lancering dat de opslagruimte wordt uitgebreid.

Meer weten?

Laatste wijziging op 09 okt 2017