Overlijdensbericht Dr. Matthijs Koornstra

(1941 – 2017)

03 NOV 2017

Deze week bereikte ons het droevige bericht dat Dr. Matthijs Koornstra dinsdagavond 31 oktober is overleden.

Matthijs begon als student en onderzoeker aan de Universiteit van Leiden. In 1986 werd hij directeur van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). In 1997 was Matthijs het eerste SARA bestuurslid dat van buiten de UvA en de VU toetrad. Hij vervulde onder andere de rol van voorzitter. In 2000 legde hij zijn bestuursfunctie tijdelijk neer en werd Matthijs tot september 2001 interim-directeur van SARA, om vervolgens de rol van bestuursvoorzitter weer op te pakken. In juni 2011, na een periode van tien jaar, nam hij afscheid van SARA.

Matthijs Koornstra is tevens voorzitter geweest van de Wetenschappelijk Technische Raad (WTR). De raad adviseert SURF gevraagd en ongevraagd over strategische, wetenschappelijke en technische kwesties. Matthijs schreef diverse boeken en heeft meer dan 120 wetenschappelijke publicaties over verkeersveiligheid op zijn naam staan. In 2005 is hij aan de Universiteit van Leiden gepromoveerd.

De persoonlijke en bestuurlijke bijdrage van Matthijs Koornstra is van onschatbare waarde gebleken voor de ontwikkeling van stichting SURF en SARA. Wij zullen hem missen en wensen de familie en de nabestaanden veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Laatste wijziging op 03 nov 2017