Wil jij in 2018 experimenteren met learning analytics?

22 NOV 2017

Wil je ervaren hoe data over online studentgedrag je kunnen helpen om gerichte feedback te geven aan studenten? Doe ervaring op binnen de learning-analyticsinfrastructuur van SURF en pas learning analytics direct toe in jouw onderwijspraktijk. Meld je aan voor het learning-analyticsexperiment van SURF.

Learning-analyticsexperiment biedt inzicht in dataverzameling en -analyse

SURF wil laten zien wat er mogelijk is met learning analytics en hoe learning analytics kan aansluiten op het onderwijsproces. Daarom starten we in 2018 een nieuwe ronde van het experiment met learning analytics. SURF biedt een learning-analyticsinfrastructuur om onafhankelijk van leveranciers aan de slag te gaan. Je krijgt inzicht in hoe de data van studenten verzameld en met de juiste algoritmes geanalyseerd kunnen worden. Het resultaat wordt vervolgens gevisualiseerd in een dashboard.

Docenten aan de slag met online studentactiviteiten

In het experiment worden 5 onderwijsvragen beantwoord. Docenten krijgen hiermee inzicht in welke online activiteiten studenten uitvoeren, bijvoorbeeld hoe vaak en wanneer ze een tussentijdse toets maken of welk lesmateriaal ze vaak gebruiken. De resultaten worden getoond aan zowel docenten als studenten, zodat beide groepen inzicht krijgen in de studievoortgang binnen cursussen.

Doe mee aan het learning-analyticsexperiment

SURF zoekt instellingen die in 2018 mee willen doen aan het learning-analyticsexperiment. Het experiment loopt van 1 januari tot 1 juli 2018. Heeft jouw instelling interesse om mee te doen? Meld je dan aan bij Nynke de Boer (nynke.deboer@surfnet.nl).

Meer informatie

Laatste wijziging op 23 nov 2017