IaaS-clouddiensten Vancis beschikbaar via SURFcumulus

17 MEI 2017

Vancis is 1 van de 7 geselecteerde leveranciers die de komende 4 jaar IaaS-clouddiensten kunnen leveren aan Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen. De diensten van Vancis zijn vanaf nu beschikbaar via SURFcumulus in 2 varianten: Basic en Managed.

IaaS-leverancier Vancis

Vancis is actief als leverancier van hoogwaardige ICT-diensten, datacenters en cloud- en managed devices aan onderwijs- en onderzoeksinstellingen. De leverancier biedt zijn oplossingen en diensten aan vanuit zijn eigen datacenters in Amsterdam en Almere.  Vancis is samen met KPN, Amazon AWS, Cloud Sigma, Dimension Data, Interroute Communications en Microsoft geselecteerd als leverancier voor SURFcumulus.

IaaS-clouddiensten Vancis afnemen via SURF

De IaaS-clouddiensten van Vancis zijn vanaf nu beschikbaar via SURFcumulus in een Basic of Managed variant:

  • Bij SURFcumulus Basic neem je via SURFmarket IaaS-diensten af bij de leverancier(s). SURF begeleidt het aansluitproces en zorgt dat de leverancier voldoet aan de afgesloten overeenkomst. Deze variant van SURFcumulus is uitermate geschikt voor instellingen die ervoor kiezen het beheer van de afgenomen diensten en leveranciers in eigen hand te houden en daarvoor de benodigde capaciteit en expertise hebben.
  • SURFcumulus Managed gaat verder dan de Basic-variant. Naast het contractmanagement neemt SURF je ook het leveranciersmanagement uit handen. Je instelling krijgt via 1 portal toegang tot alle diensten van de verschillende leveranciers. Zo kan je instelling zich meer richten op de regie van de afgenomen IaaS- diensten.

Bekijk de verschillen tussen SURFcumulus Basic en Managed in een handig overzicht. 

SURFcumulus

SURFcumulus biedt een breed aanbod van Infrastructure as a Service (IaaS) diensten waarmee je als instelling je datacenter veilig en makkelijk naar de cloud brengt. Als instelling kun je zonder aanbesteding en tegen de juiste condities en garanties virtuele machines aanschaffen.  Hierbij bepaal je als instelling of je de leveranciers zelf aanstuurt, of dit uitbesteedt aan SURF.

Meer informatie

Laatste wijziging op 17 mei 2017