Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid stelt audiovisueel materiaal gratis beschikbaar voor educatief gebruik

18 JAN 2018

SURFmarket heeft de overeenkomst met het NIBG voor Academia verlengd. Academia biedt toegang tot audiovisuele bronnen voor het hoger onderwijs in Nederland. Studenten en medewerkers van door het Ministerie van OCW erkende publieke onderwijsinstellingen, die in de BRIN opgenomen zijn, maken in 2018, 2019 en 2020 gratis gebruik van de online portal.

Audiovisuele bronnen

Academia vormt de online toegang tot zo’n 90.000 audiovisuele bronnen voor het hoger onderwijs in Nederland. De selectie uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (NIBG) wordt speciaal beschikbaar gesteld en omschreven voor het onderwijs en de wetenschap. De archieven van Beeld en Geluid bestaan uit onder andere:

  • Actuele TV-aanwas;
  • Historisch TV-archief;
  • Actuele en historische AV collecties zoals natuurbeelden, film, RVD collectie en Polygoon;
  • Historisch en actueel radiomateriaal;
  • Materiaal op speciaal verzoek.

Beeld en Geluid in Academia afnemen via SURFmarket

Academia heeft toegezegd dat de audiovisuele bronnen voor langere tijd gratis beschikbaar blijven voor studenten en medewerkers van door het Ministerie van OCW erkende publieke onderwijsinstellingen. Deze instellingen zijn opgenomen in de Basisregistratie Instellingen (BRIN). In samenspraak met Academia bepaalt SURFmarket in de komende jaren of de voorwaarden voor het gebruik aangepast moeten worden en of de overeenkomst nog voldoet aan de eisen voor security. Medewerkers en studenten loggen via een portal in en gebruiken de archieven zowel binnen de instelling als thuis.

Log in op Mijn SURFmarket en bekijk de overeenkomst met Beeld en Geluid in Academia

Laatste wijziging op 18 jan 2018