Maak werk van de digitale leeromgeving

06 FEB 2018

Ben jij actief bezig met de digitale leeromgeving binnen je instelling? Vraag je je af hoe de digitale leeromgeving kan blijven voldoen aan de steeds veranderende vraag vanuit het onderwijs? Of zoek je hulp bij de verschillende vraagstukken rondom implementatie en organisatie? Schrijf je dan in voor de learning community digitale leeromgeving.

Wat ga je doen in de learning community?

De learning community bestaat uit maximaal 20 deelnemers vanuit verschillende instellingen. Je komt 3 keer bij elkaar: op dinsdag 15 mei, vrijdag 22 juni en 14 september (terugkomdag). Het doel is om een beleidsdocument, visie of plan van aanpak te ontwikkelen waarmee jij zelf binnen je instelling verder kunt.

De bijeenkomsten duren een dag en bestaan uit een mix van presentaties, casusbesprekingen en interactieve werkvormen. Je maakt gebruik van kennis en tools die door SURF zijn ontwikkeld. Daarnaast breng je je eigen kennis en ervaring in en profiteer je van de kennis en ervaring van de andere deelnemers. Nico Juist, Lianne van Elk en Marieke de Wit begeleiden de bijeenkomsten vanuit SURF. De leden van de special interest group DLWO zullen ook onderdelen van de bijeenkomsten verzorgen.

Onderwerpen learning community digitale leeromgeving

Het samenstellen, werkend houden en innoveren van de digitale leeromgeving vraagt om kennis over:

  • onderwijsprocessen
  • onderwijslogistiek
  • digitale didactiek
  • informatiekunde
  • ICT-architectuur
  • wet- en regelgeving.

In de learning community komen deze onderwerpen allemaal aan de orde. De focus en mate van diepgang bepalen we op basis van individuele intakegesprekken en gezamenlijk met de groep.

Doe mee!

Ben je (of ga je) actief aan de slag met de digitale leeromgeving? Meld je dan aan voor deze learning community.

  • Data: dinsdag 15 mei, vrijdag 22 juni, vrijdag 14 september (10.00 - 16.00 uur)
  • Locatie: SURF, Utrecht

Meer informatie en aanmelden

Wil je je aanmelden of wil je meer informatie over de learning community digitale leeromgeving. Neem contact op met Lianne van Elk, via lianne.vanelk@surfnet.nl. Aanmelden kan tot en met 1 april 2018.

Laatste wijziging op 22 feb 2018