Knowledge Exchange publiceert rapport Open Scholarship

06 MRT 2018

SURF werkt op vele manieren aan Open Science. Eén daarvan is onze deelname aan Knowledge Exchange, een internationaal samenwerkingsverband met andere Europese instellingen als CSC, CNRS, DEFF, DFG en Jisc. Deze week verscheen een rapport naar aanleiding van een Knowledge Exchange-workshop over Open Scholarship.

Wetenschappelijk proces

Open Science en Open Scholarship zijn twee termen die door elkaar worden gebruikt. Op de door SURF ontwikkelde website www.openscience.nl staat, naast een uitgebreide uitleg, ook een korte definitie: Open Science is het beoefenen van wetenschap op een dusdanige manier dat anderen de gelegenheid hebben om mee te werken en bij te dragen aan en gebruik te maken van het wetenschappelijk proces.

Goed onderzoek

Eind vorig jaar organiseerde Knowledge Exchange een Open Scholarship-workshop in Parijs, waarbij het onder meer ging over de vraag of het delen van onderzoeksproces en -resultaten niet gewoon onderdeel van (bijna) ieder goed onderzoek hoort te zijn. Inmiddels is het rapport van deze workshop verschenen: Moving from ambition to reality: An account of the Knowledge Exchange workshop on Open Scholarship, Paris 2017, and a menu for possible actions for 2018 and beyond. Dit rapport is via deze link te downloaden.

Laatste wijziging op 06 mrt 2018