SURF Security en Privacy Award 2018 voor studenten 'Sleepwet-referendum'

07 FEB 2018

De studenten die een referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) hebben afgedwongen, hebben vandaag de SURF Security en Privacy Award 2018 ontvangen. Zij kregen de Award voor hun bijdrage aan het maatschappelijk debat over een veilig en open internet.

Petitie voor referendum

De vijf Amsterdamse studenten Tijn de Vos (20), Luca van der Kamp (22), Nina Boelsums (21), Marlou Gijzen (23) en Joran van Apeldoorn (23) startten een petitie voor een referendum nadat in juli 2017 de Eerste Kamer akkoord ging met de wet. Het referendum wordt op 21 maart aanstaande gehouden samen met de gemeenteraadsverkiezingen.

SURF Security en Privacy Award

De SURF Security en Privacy Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, initiatief, of idee dat bijdraagt aan een zo open, toegankelijk en betrouwbaar mogelijk Internet, waar onderzoekers, studenten en docenten in alle vrijheid veilig hun werk kunnen doen. De prijs, die 2.500 euro bedraagt, is uitgereikt tijdens de SURF Security- en Privacyconferentie van SURFcert, SCIRT en SCIPR, die dit jaar in Enschede heeft plaatsgevonden. Het geldbedrag kunnen de studenten gebruiken voor hun werk op security- en privacygebied en de prijs draagt zo direct bij aan een veiliger internet.

Meer informatie

Laatste wijziging op 08 feb 2018