Privacydienstverlening helpt bij AVG compliancy

07 MRT 2018

Per 25 mei 2018 geldt binnen de gehele EU de Algemene verordening gegevensbescherming. Hierdoor is het nog belangrijker om privacyafspraken te maken met leveranciers. De nieuwe dienst Privacydienstverlening helpt instellingen bij het maken van privacyafspraken met uitgevers en ICT-leveranciers waar zij zelf licenties bij afnemen.

Ondersteuning bij het maken van privacyafspraken

Met de nieuwe dienst Privacydienstverlening helpt SURFmarket aangesloten instellingen bij het maken van goede privacyafspraken met leveranciers rondom het verwerken van persoonsgegevens. De service van Privacydienstverlening kan een instelling aanvragen voor leveranciers waar zij zelf een contract (licentieovereenkomst) mee hebben.  Dit kan een ICT-leverancier zijn maar ook een uitgeverij. Hiervoor zijn wel enkele voorwaarden van toepassing. Zo moet een ICT-leverancier aangesloten zijn op SURFconext en is er een minimum aantal van deelnemende instellingen per leverancier nodig. Op Mijn SURFmarket leggen we de werkwijze uit en hebben we alle voorwaarden op een rij gezet.

Log in op Mijn SURFmarket en bekijk de werkwijze en voorwaarden.

Inzicht in gemaakte privacyafspraken

Voor ICT-contracten die een instelling via SURFmarket sluit geldt Privacydienstverlening niet. Voor deze contracten worden de privacyafspraken al standaard aangeboden in de vorm van een verwerkersovereenkomst. SURFmarket heeft alle gemaakte afspraken met leveranciers in een overzicht gezet en beschikbaar gemaakt op Mijn SURFmarket.

Log in op Mijn SURFmarket en bekijk het overzicht.

Laatste wijziging op 08 mrt 2018