SURFnet's CTO Erik Huizer gaat naar GÉANT

11 APR 2018

Erik Huizer kondigt na 6 jaar zijn vertrek aan als Chief Technology Officer (CTO) bij SURFnet. Hij wordt per 1 mei 2018 CEO van GÉANT, het pan-Europese onderzoeks- en onderwijsnetwerk, waar SURFnet lid van is. We zien Huizer niet graag vertrekken, maar zien uit naar de samenwerking met hem in zijn nieuwe rol.

Voorvechter van netwerk voor Nederlands onderwijs en onderzoek

Erik Huizer werkte al bij SURFnet van 1988 tot 2000, vanaf de begintijd van SURFnet en het internet. Hij is een van de voorvechters en ontwikkelaars geweest van het eerste Nederlandse netwerk voor onderwijs en onderzoek en speelde een grote rol in de keuze voor het Internet Protocol. In zijn tweede periode van 2012 tot nu heeft Huizer in zijn rol van CTO innovatieprogramma’s aangestuurd en heeft hij strategische relaties met nationale en internationale partners en leveranciers geïnitieerd en onderhouden. In 2014 is Huizer opgenomen als ‘Global Connector’ in de Internet Hall of Fame voor zijn bijdrage aan groei, connectiviteit en gebruik van het internet, zowel wereldwijd als in Nederland. Sinds de zomer van 2017 was hij al ad interim CEO van GÉANT.

Behouden voor onderwijs- en onderzoeksgemeenschap

Erwin Bleumink, CEO van SURFnet: "We feliciteren Erik met deze mooie stap en danken hem voor zijn inzet en pionierswerk, zowel voor SURF zelf als voor de gehele internetgemeenschap. We wensen hem veel succes als CEO bij GÉANT, zien uit naar de samenwerking met hem in zijn nieuwe rol en zijn blij dat hij in die rol voor de onderwijs- en onderzoeksgemeenschap behouden blijft!"

Lees ook het bericht dat GÉANT heeft gepubliceerd.

 

Laatste wijziging op 11 apr 2018