Stephen Hawking’s laatste artikel open access beschikbaar

09 MEI 2018

Het laatste artikel van Stephen Hawking is open access beschikbaar gesteld in het Journal of High Energy Physics. Dit is mogelijk gemaakt door het project SCOAP3. SURFmarket vertegenwoordigt binnen SCOAP3 het UKB en NWO

Artikel beschikbaar dankzij SCOAP3

Stephen Hawking’s laatste artikel ‘A Smooth Exit From Eternal Inflation?’ zou verdwenen zijn achter een paywall als het niet open access zou zijn. Nu is het artikel voor iedereen gratis te lezen dankzij het project SCOAP3. Dit is een samenwerking van meer dan 3000 bibliotheken en onderzoeksinstellingen in 47 landen, en heeft de European Organization for Nucleair Research (CERN) als administratief centrum. Samen met leidende uitgevers worden tijdschriften op het gebied van high-energy physics open access gemaakt. Nederland is sinds de start van het project in 2014 via SURFmarket Content-Inkoop partner binnen SCOAP3. SURFmarket vertegenwoordigt hierin de bij het samenwerkingsverband van Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek (UKB) en Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) aangesloten instellingen. 

A Smooth Exit from Eternal Inflation

Het artikel ‘A Smooth Exit From Eternal Inflation?’ is door Stephen Hawking geschreven met als mede-auteur Thomas Hertog van de KU Leuven. Ga naar Springer Link en bekijk het artikel. Een toegankelijker artikel vind je op Futurism.

Laatste wijziging op 06 mrt 2019