Andres Steijaert wint GÉANT Community Award 2018

11 JUN 2018

Andres Steijaert, medewerker SURF, ontving tijdens TNC18 in Trondheim de GÉANT Community Award 2018. GÉANT, het Europese onderwijs- en onderzoeksnetwerk, kende Steijaert de prijs toe voor de tomeloze inzet waarmee hij werkt aan een goede en veilige clouddienstverlening voor het Europese onderwijs en onderzoek. De jury was unaniem in zijn besluit.

Cloud activity leader bij GÉANT

Steijaert is cloud activity leader bij GÉANT Cloud Services. In die rol coördineert hij de samenwerking tussen de deelnemende NREN's (nationale onderwijs- en onderzoeksnetwerken) op het gebied van cloud. Binnen deze samenwerking delen NREN's expertise en middelen, en benaderen ze gezamenlijk de markt van clouddiensten. Met als doel om het gebruik van clouddiensten voor het Europese onderwijs en onderzoek gemakkelijk en veilig te maken.

Onbegrensde energie en optimismeAndres Steijaert

Steijaert wordt onder andere geroemd omdat hij al een aantal jaar een drijvende kracht is bij het ontwikkelen van innovatieve clouddiensten. Met "onbegrensde energie en optimisme, maar ook met groot organisatie- en onderhandelingstalent" geeft hij leiding aan GÉANT Cloud Services. Ingrid Melve, jurylid van de GÉANT Community Award 2018: "Met zijn doorzettingsvermogen, talent en inzet heeft Andres de manier van samenwerken tussen NREN's veranderd en heeft hij community steeds hechter gemaakt." GÉANT reikt de Community Award jaarlijks uit aan iemand die een grote bijdrage heeft geleverd aan de netwerkcommunity voor onderwijs- en onderzoek in Europa.

Meer informatie

Laatste wijziging op 11 jun 2018