SURF nodigt marktpartijen uit voor marktconsultatie roosterapplicaties

13 JUN 2018

Veel onderwijsinstellingen zijn bezig hun onderwijs flexibel in te richten. Dat heeft ook invloed op hun onderwijslogistieke processen, waaronder het roosterproces. SURF nodigt marktpartijen uit deel te nemen aan een marktconsultatie voor roosterapplicaties voor flexibel onderwijs. Reageer uiterlijk 15 juli.

Zoektocht naar een roostersysteem voor flexibel onderwijs

Flexibel onderwijs sluit aan op de vragen van studenten die studie, werk en privéleven willen combineren. Deze vorm van onderwijs gaat niet uit van een vast opleidingsprogramma, maar is afgestemd op de wensen en voorkeuren van de student. Dat betekent nieuwe uitdagingen voor het roosterproces, maar ook voor de systemen die dat proces ondersteunen. SURF is namens de hogeronderwijsinstellingen op zoek naar een geschikte roosterapplicatie in de markt die voldoet aan de wensen en eisen die flexibel onderwijs met zich meebrengt.

Kaders en voorwaarden roosteren

In 2017 zijn Tilburg University, Universiteit Twente, Saxion Hogeschool, Open Universiteit en SURF een project gestart om de kaders en voorwaarden voor roosteren te formuleren. Verschillende hogeronderwijsinstellingen hebben meegedacht over wat zij willen en verwachten van een roosterapplicatie. Daaruit zijn 4 essentiële voorwaarden voor roosteren gekomen. De roosterapplicatie moet:

  • kunnen sturen, als in grip op effectiviteit
  • volgordes en prioriteiten aangeven zoals de organisatie die hanteert (business logica)
  • zo geautomatiseerd mogelijk de hele keten van roostering ondersteunen over alle interne afdelingen en diensten heen (ketenondersteuning), en
  • een modulair systeem zijn waarbij instellingen zelf kunnen kiezen welke modules ze afnemen

Belangrijke data

15 juli 2018 Indienen schriftelijke reacties voor 12.00 uur
17 augustus 2018 Uitnodiging of afwijzing o.b.v. schriftelijke reacties demodag SURF
24 augustus 2018 Reactie leveranciers over aanwezigheid bij demodag
28 september 2018 Demodag bij SURF in Utrecht
10 oktober 2018 Afsluiting marktconsultatie met verslag

 

Meer informatie

Alle informatie over deze marktconsultatie is gepubliceerd op TenderNed.

Laatste wijziging op 13 jun 2018