Denk en stem mee over de evolutie van EOSC en FAIR-data

Onderzoek in een geheel nieuwe virtuele dimensie

25 JUL 2018

De European Open Science Cloud, kortweg EOSC, is het Europese programma dat bouwt aan een virtuele onderzoeksomgeving. Via EOSC kunnen wetenschappers, professionals en ook het publiek in de nabije toekomst data, services en onderzoeksresultaten delen en hergebruiken. Deel jouw wensen en gedachten via de online EOSC Stakeholder Open Consultation.

EOSC overstijgt het niveau van de individuele wetenschappelijke disciplines en landsgrenzen en maakt onderzoek mogelijk in een geheel nieuwe virtuele dimensie. De ontwikkeling van EOSC wordt gedreven door de ideeën en wensen van de (her)gebruikers van data en services.

Denk mee!

Ben jij zo’n (toekomstige) EOSC-stakeholder? Geef EOSC dan twee minuten van je kostbare tijd en deel je wensen en gedachten via de online EOSC Stakeholder Open Consultation. Parallel aan deze EOSC-consultatie worden data-experts gevraagd mee te denken over het FAIR Data Action Plan, want zonder Findable, Accessible, Interoperable en Reusable (FAIR) data geen EOSC. 

De consultaties voor zowel EOSC als het FAIR-data Action Plan lopen van 11 juni tot 5 augustus en zijn toegankelijk via de EOSCpilot website.

Laatste wijziging op 25 jul 2018