Meer dan 50.000 publicaties op HBO Kennisbank

07 SEP 2018

Begin september behaalde HBO Kennisbank de mijlpaal van 50.000 online publicaties en scripties. Via HBO Kennisbank publiceren studenten, lectoren en onderzoekers van hogescholen artikelen, onderzoeksrapporten en afstudeerwerken. Deze zijn hier zoveel mogelijk open access beschikbaar voor uitwisseling en (her)gebruik.

Mijlpaal

50.000 online publicaties, dat is het resultaat van het werk van een grote groep mensen binnen 25 hogescholen in Nederland. Samen zetten zij zich in om beschikbare kennis van lectoren, onderzoekers en studenten via de HBO Kennisbank wereldwijd toegankelijk te maken. Deelnemende hogescholen bepalen zelf welk materiaal gepubliceerd wordt en toegankelijk is via de kennisbank.

Kennis open access beschikbaar

Een belangrijk streven van HBO Kennisbank is het open access toegankelijk maken van publicaties en scripties. Hierdoor hebben zoveel mogelijk mensen directe toegang tot de resultaten van praktijkgericht onderzoek. De kennis die op deze manier beschikbaar is via de HBO Kennisbank, draagt bij aan bijvoorbeeld innovatieve ideeƫn voor het oplossen van maatschappelijke problemen. Daarnaast vormt het een bron van inspiratie voor de (door)ontwikkeling van nieuwe of bestaande producten en diensten of voor (vervolg)onderzoek.

Laatste wijziging op 10 sep 2018