Doede Vierstra benoemd tot president van de raad van commissarissen van SURF

04 OKT 2018

De heer Doede Vierstra (59) is unaniem benoemd tot president van de raad van commissarissen van SURF tijdens de Ledenraad van SURF op 2 oktober 2018. Als kwartiermaker gaat hij een voorstel doen voor het samenstellen van een nieuwe RvC voor de Coöperatie SURF.

Internationale werkervaring

Doede Vierstra is opgeleid als bedrijfseconoom aan de Rijksuniversiteit Groningen en als Registercontroller aan de VU. Na uitgebreide internationale ervaring opgedaan te hebben bij Unilever, heeft Vierstra in Nederland gewerkt als CFO/lid van de Raad van Bestuur bij Koninklijke Friesland Foods (rechtsvoorganger van Friesland Campina), Wessanen en Nuon.

Profit en not-for-profit bestuurservaring

Op dit moment vervult Vierstra interim-opdrachten, onder andere op verzoek van de Ondernemingskamer (OK) van het Gerechtshof in Amsterdam. Daarnaast heeft hij een aantal commissariaten en nevenfuncties. Zo bekleedt hij o.a. de rol als president-commissaris van CSK food enrichment en is hij lid van de Raad van Toezicht van het Leids Universitair Medisch Centrum, waar hij tevens voorzitter van het audit comité is. Ook is Vierstra actief bij non-profit organisaties. Onder andere is hij penningmeester van het museum de Hermitage aan de Amstel.

Laatste wijziging op 04 okt 2018