Unieke wifi 6-pilot op jouw instelling? Doe mee met de SURF-wedstrijd

31 OKT 2018

De kenners onder ons zal het niet ontgaan zijn: dit jaar is de nieuwe 802.11ax-standaard, ofwel wifi 6, gelanceerd. SURF start eind 2018 een wifi 6-pilot op een instelling. Interesse? Meld je uiterlijk 22 november aan voor de wedstrijd Wifi 6!

Nieuwe features met wifi 6

Recentelijk is de nieuwe 802.11ax-standaard gelanceerd, ofwel wifi 6. Wifi 6 biedt diverse nieuwe features en gaat met name over het efficiënt gebruik van een medium op zowel de 5 Ghz-, als de 2,4 Ghz-frequentieband. We kunnen als SURF niet wachten om de eerste beschikbare access points in de praktijk in te testen en de nieuwe features te ervaren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Orthogonal Frequency Division Multiple Access (OFDMA): Het accesspoint krijgt de mogelijkheid om de RF-band beter te benutten door beter gebruik te maken van subcarriers. Hiermee kunnen realtime applicaties zoals spraak- en video-applicaties beter tot hun recht komen op een wireless netwerk.
  • Basic Service Set (BSS) coloring: : Wifi 6 kan tegelijkertijd op dezelfde frequentie met meerdere clients communiceren, waardoor er op drukke plekken meer bandbreedte beschikbaar is;
  • Target Wake Time (TWT) ten behoeve van efficiënt stroomgebruik van mobiele apparaten en IOT devices.

Wifi 6-pilot op jouw instelling

Eind december 2018 starten we met een wifi 6-pilot in 1 of 2 panden van aangesloten instellingen. Tijdens deze pilot, die 1 jaar duurt, stellen we een live-omgeving beschikbaar, die voldoet aan de dagelijkse behoeftes van de gebruikers. We faciliteren kosteloos een omgeving van maximaal 75 Aerohive 802.11ax access points. We zorgen voor een stabiele omgeving en dienstverlening conform SURFwireless. Als instelling hoef je alleen te zorgen voor eventuele bekabeling en een eerstelijnshelpdesk.

We kijken tijdens de pilot met name naar de voordelen voor de community en delen de informatie. Voldoet de nieuwe standaard aan de hoge eisen die worden gesteld aan het wifi-netwerk op de campus? Deze vraag hopen we aan het einde van de pilot beantwoord te hebben.

Wat moet je doen om kans te maken?

Meld je uiterlijk 22 november aan voor de wedstrijd Wifi 6. Overtuig ons met een concrete en creatieve beschrijving van jouw use case. Voor welke toepassing in het pand van jouw instelling is volgens jou wifi 6 dé oplossing? We kiezen 1 of 2 vraagstukken uit en daarmee gaan we eind 2018 aan de slag. De andere inschrijvingen nemen we als input en inspiratie mee.

Geïnteresseerd?

Lees hoe je je aanmeldt voor de wedstrijd Wifi 6

Laatste wijziging op 01 nov 2018