Maak kennis met de Sticky Campus

01 NOV 2018

Sticky Campus is een mobiele, digitale onderwijsruimte waarin online samenwerken centraal staat. Na de SURF Onderwijsdagen is de Sticky Campus nu neergestreken op de Universiteit Utrecht. Je kunt daar tot en met experimenteren met nieuwe technieken en werkvormen.

Wat is de Sticky Campus?

De Sticky Campus is een digitale onderwijsruimte die elke 2 jaar wordt vernieuwd met de nieuwste technieken. Het fenomeen is overgewaaid uit Engeland. De kracht van de Sticky Campus is dat ze een paar weken op 1 plek blijft, en dat docenten zelf kunnen experimenteren met de technieken en kunnen ervaren wat de mogelijkheden zijn op didactisch vlak. Het draait niet alléén om de techniek en inrichting, maar deze maken het wel mogelijk om onderwijskundige vernieuwing toe te passen.

Programma Sticky Campus: vrije inloop en workshops

De Sticky Campus is deze zomer helemaal vernieuwd en staat na de SURF Onderwijsdagen voor 3 weken op de campus van Universiteit Utrecht. SURF en de Universiteit Utrecht nodigen je van harte uit om langs te komen. Naast de vrije inloop is er een programma samengesteld met enkele workshops. Daar kun je bijvoorbeeld zelf ervaren wat het is om in groepsverband te werken in een optimale samenwerkingsomgeving of om deel te nemen aan een virtueel college. Je kunt ook met studenten experimenteren en onderzoeken welke mogelijkheden deze technologie je brengt.

The Sticky Campus @ Utrecht University

Victor J. Koningsbergergebouw, Ruimte 2.24
Budapestlaan 4b, 3584 CD Utrecht

Over de SURF Onderwijsdagen 2018

SURF organiseert op 6 en 7 november 2018 de SURF Onderwijsdagen voor het mbo, hbo en wo in congrescentrum 1931 in Den Bosch. Dit jaarlijkse congres is de inspiratiebron voor deze sectoren op het gebied van onderwijsinnovatie met ICT. De SURF Onderwijsdagen zijn bedoeld voor bestuurders, ICT&O-medewerkers, IT-managers, programmamanagers onderwijsinnovatie, onderwijsmanagers en docenten uit het mbo, hbo en wo. Het thema is 'Zet onderwijs in beweging'.

Meer informatie

Laatste wijziging op 26 feb 2019