SURFcert Capture the Flag 2018 gewonnen door NFI

20 DEC 2018

Op 18 december streden 26 mensen samen in teams om de eeuwige roem, én om de vlag. SURFcert organiseerde wederom een Capture the Flag-event. Het winnende team was afkomstig van het Nederlands Forensisch Instituut.

Digitale vossenjacht

SURFcert had dit jaar 32 opdrachten bedacht, die de 8 teams moesten oplossen.  Tijdens dit event werden hackingkennis en probleemoplossend vermogen van de teams op de proef gesteld. De teams streden  om de felbegeerde eer en natuurlijk de vlag. De problemen die ze moesten oplossen, hadden te maken met onder andere forensisch onderzoek, cryptografie, versleuteling, beveiliging van computersystemen en het verbergen van data.

Overwinning naar NFI

Het team van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ging uiteindelijk met de vlag en de overwinning aan de haal.

Het winnende team van het NFI, met vlag!

Over Capture the Flag

SURFcert organiseert jaarlijks een Capture The Flag-evenement, om de CERT-teams van aangesloten instellingen de mogelijkheid te geven om op een leuke en leerzame manier bezig te zijn met informatiebeveiliging. Met een Capture The Flag werk je aan skills die nuttig zijn voor het oplossen van informatiebeveiligingsincidenten, maar dan in een competitie. Doordat je hier in teams werkt oefenen de deelnemers ook het goed verdelen van taken.

Meer informatie

Meer informatie over SURFcert

Laatste wijziging op 20 dec 2018