Twee nieuwe commissarissen Coöperatie SURF

07 DEC 2018

Op 6 december 2018 heeft de ledenraad van SURF Edwin van Huis (60) en Gabriël Zwart (54) unaniem benoemd als commissaris van SURF. Samen met Doede Vierstra, president-commissaris, vormen zij de nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) van de Coöperatie SURF.

Edwin van Huis

Edwin van Huis is bioloog en bedrijfskundige. Hij heeft zijn opleidingen gevolgd aan de Rijksuniversiteit Utrecht, de University of Florida, TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na diverse bedrijfskundige functies bij de rijksoverheid maakte hij de overstap naar de culturele sector. Hij was werkzaam bij o.a. het Rijksmuseum en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Momenteel is hij werkzaam als Algemeen Directeur Naturalis Biodiversity Center. Daarnaast bekleedt hij een aantal commissariaten en nevenfuncties.

Gabriël Zwart

Gabriël Zwart heeft ruime ervaring als bestuurder van ziekenhuizen en zorginstellingen. Hij is opgeleid als bedrijfseconoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en als Registercontroller aan de Universiteit Maastricht. Tevens heeft hij een Master of Arts Accounting & Control voltooid aan de Washington University. Momenteel is hij werkzaam als lid Raad van Bestuur van Maastricht UMC+.

Laatste wijziging op 10 dec 2018