Uitvinder PGP-systeem geeft keynote op SURF Security- en Privacyconferentie

07 FEB 2019

Phil Zimmermann, de uitvinder van het e-mailbeveiligingssysteem Pretty Good Privacy (PGP) geeft op 28 februari een keynote speech op de SURF Security- en Privacyconferentie. PGP is het meest gebruikte systeem ter wereld voor de encryptie van emailberichten. Schrijf je daarom nu in voor deze conferentie.

Privacy als mensenrecht

Pretty Good Privacy is een softwarepakket voor e-mailversleuteling. Oorspronkelijk ontwierp Phil Zimmermann het product vanuit het idee dat privacy een mensenrecht is, dus ook bij het gebruik van e-mail. Na zijn publicatie van de broncode in een aantal boeken, hielp Teun Nijssen van Tilburg University die papieren broncode om te zetten in digitale vorm. Hierna werd in 1991 PGP gratis en open source gepubliceerd op het internet. Voor dit werk werd Zimmerman ook opgenomen in de prestigieuze Internet Hall Of Fame. Tegenwoordig is Zimmermann verbonden aan de TU Delft als Associate Professor en aan KPN, waar hij zich bezighoudt met cryptografie.

SURF Security- en Privacyconferentie: schrijf je in!

De SURF Security- en Privacyconferentie biedt een interessante mix van security- en privacy onderwerpen met aandacht voor technische, beleidsmatige en juridische aspecten. De conferentie heeft dit jaar als thema ‘Alles Veilig Geregeld’ en wordt in Amsterdam gehouden op 28 februari en 1 maart aanstaande. Schrijf je in voor deze conferentie.

Meer informatie

Laatste wijziging op 07 feb 2019