Studiereis Studiedata: laat je inspireren door onze dagelijkse update

07 MRT 2019

Wil jij je laten inspireren hoe je studiedata kunt gebruiken? Meld je dan aan voor de dagelijkse nieuwsbrief die SURF maakt gedurende de studiereis voor bestuurders over studiedata van 17 t/m 22 maart. Daarin lees je alles over de bezoeken aan 8 universiteiten in Engeland en Schotland die al studiedata gebruiken om hun onderwijs te verbeteren.

Inspiratie en inzicht in ontwikkelingen in learning analytics

Met deze studiereis wil SURF bestuurders van Nederlandse hoger onderwijsinstellingen inspiratie en inzicht bieden in de ontwikkelingen op het gebied van learning analytics en een brede strategische discussie starten. Elke dag nemen we uitgebreid de tijd om te discussiëren wat de opgedane kennis betekent voor Nederland, en eventuele samenwerking tussen onderwijsinstellingen. Omdat de opgedane kennis interessant is voor een veel bredere groep, maakt SURF dagelijks een uitgebreid verslag van de reis.

Meld je aan voor de nieuwsbrief: SURF Analytica

Volg de SURF-studiereis over studiedata van 17 tot en met 22 maart via een dagelijkse nieuwsbrief, de SURF Analytica.

  • Mail naar surfanalytica-join@list.surfnet.nl. De eerste nieuwsbrief ontvang je op maandag 18 maart, de laatste op maandag 25 maart. Nodig vooral ook collega’s uit om zich hierop te abonneren.

Meer over de studiereis en studiedata

Impact van SURF-studiereizen

SURF organiseert met regelmaat studiereizen voor bestuurders van hogescholen en universiteiten. Met een groep van circa 20 bestuurders worden interessante instellingen in het buitenland bezocht rondom een actueel thema. De reizen hebben impact op onderwijsinnovatie in Nederland. Zo vormde de studiereis van 2017, met als thema personalised learning, de aanleiding voor het opstellen van de Versnellingsagenda voor Onderwijsinnovatie. De studiereis van 2013 rondom open education was de aanleiding voor de stimuleringsregeling Open en online onderwijs van het ministerie van OCW.

Laatste wijziging op 07 mrt 2019