Nieuws

Aanbesteding Oracle gegund aan SoftwareONE

De aanbesteding voor Oracle-producten is succesvol afgerond. SoftwareONE levert vanaf nu de eeuwigdurende licenties en de bijbehorende support. Dankzij de deelnemende instellingen hebben we de aanbesteding in recordtempo afgerond en zijn de bestellingen inmiddels geplaatst. De totale waarde van het contract bedraagt in 2021 minimaal 8 miljoen euro.
Bovenaanzicht van studenten achter computer met mobiel

Overeenkomst voor onbepaalde tijd

Er is bij deze aanbesteding gekozen voor perpetual campuslicenties, omdat Oracle in september 2020 is gestopt met het leveren van termlicenties (dit zijn licenties voor een bepaalde termijn). Voor instellingen die geen gebruik wilden maken van perpetual licenties heeft SURF nog één keer een bestelling voor termlicenties kunnen plaatsen. Hierbij gelden de voorwaarden van de vorige overeenkomst.

Klaar voor de toekomst

Naast zeer goede voorwaarden voor de initiële aankoop van licenties zijn ook goede afspraken gemaakt met het oog op de toekomst. Zo is de prijs van de support voor de komende 5 jaar vastgelegd en liggen ook de tarieven voor toekomstige aankopen vast in een pricehold. Deze pricehold is 4 jaar geldig en mag daarna met maximaal 5% stijgen. Bovendien kunnen de licenties worden meegenomen naar de Oracle-cloud of in een andere cloudomgeving worden ingezet, denk bijvoorbeeld aan Microsoft Azure. 

Dit alles zorgt ervoor dat de instellingen een toekomstbestendige investering hebben gedaan in Oracle-licenties.

Lees meer over samen aanbesteden met SURF