Nieuws

Aanbesteding voor virtualisatiesoftware succesvol afgerond

SURF heeft de aanbesteding ‘Virtualization III’ succesvol afgerond. Maar liefst 42 instellingen namen deel. De softwarelicenties en support voor VMware, Citrix en Ivanti-RES worden de komende 4 jaar geleverd door Bechtle Group NL Public BV en Comparex Nederland BV. De totale omvang van de aanbesteding is maximaal 29,5 miljoen euro exclusief btw.
multi-locatie leren

Opdracht van de aanbesteding 

De huidige overeenkomsten voor de producten VMware, Citrix en Ivanti-RES lopen half december 2020 af. Om alle productgroepen ook na deze periode aan te bieden is de aanbesteding onderverdeeld in 3 percelen waar deelnemende instellingen zich voor konden inschrijven:  

  • Perceel 1: levering van softwarelicenties en support van VMware 
  • Perceel 2: levering van softwarelicenties en support van Citrix 
  • Perceel 3: levering van softwarelicenties en support van Ivanti-RES 

Winnaars van de aanbesteding 

Uit de aanbesteding zijn 2 leveranciers als winnaar naar voren gekomen: 

Kernassortiment: 

  • Bechtle Group NL Public BV (voor perceel 1 en perceel 3) 
  • Comparex Nederland BV (voor perceel 2) 

Overig assortiment: 

  • Bechtle Group NL Public BV (voor alle 3 de percelen) 
  • Comparex Nederland BV (voor alle 3 de percelen) 

Voordelen van deelname aan de aanbesteding 

De deelnemende instellingen kunnen direct gebruik maken van de kortingspercentages bij het verlengen van bestaande softwarelicenties en aanschaf van nieuwe softwarelicenties.

De aanbesteding biedt ook mogelijkheden om de bestaande softwarelicenties in te ruilen voor cloud-ready-licenties. Als instelling kun je er op deze manier voor kiezen om de bestaande gevirtualiseerde omgevingen gefaseerd over te zetten naar een cloudomgeving waar de software kan worden geïnstalleerd. Beschikt je instelling al over clouddiensten (bijvoorbeeld de dienstverlening SURFcumulus), dan kun je rechtstreeks virtualisatiefunctionaliteit afnemen bij de cloudleverancier.  

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht op Mijn SURFmarket (achter inlog).