Nieuws

Bouw pilotversie CopyRIGHT van start

Het CopyRIGHT-project start met het bouwen van een pilotversie van de tool die universiteiten helpt bij hergebruik van (leer)materiaal, waarbij auteursrecht goed geregeld is. Abonneer je op de CopyRIGHT nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.
personen achter desktop scherm

Wat is het CopyRIGHT project ook alweer?

We ontwikkelen binnen het CopyRIGHT-project een tool die universitair docenten ondersteunt bij hergebruik van (leer)materiaal, waarbij auteursrecht goed geregeld is. Deze tool biedt universiteiten inzicht in dit hergebruik van content voor het onderwijs. VSNU is opdrachtgever, en SURF voert dit project uit in samenwerking met de universiteiten en Stichting UvO.

Symbool CopyRIGHT

Pilots en doorontwikkeling

We zijn gestart met het bouwen van de pilotversie, nadat we in eerdere fase input hebben opgehaald bij potentiele gebruikers. We bouwen verder op de tool die de Erasmus Universiteit al had ontwikkeld. Daarna voeren we pilots uit met Wageningen University & Research, de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en een derde universiteit. Tegelijkertijd ontwikkelen we de tool verder en maken we een rapportagefunctionaliteit. Dit zorgt ervoor dat universiteiten inzicht hebben in (her)gebruik van digitale leermiddelen en dit kunnen delen met stichting UvO en uitgevers. In 2021 willen we een tool opleveren die door zoveel mogelijk universiteiten wordt ingezet.

Veel interesse voor afnemen tool

Uit een interessepeiling onder 13 universiteiten blijkt dat 12 universiteiten interesse hebben om de tool in gebruik te gaan nemen. Er is inmiddels ook vanuit hbo veel interesse, dus we onderzoeken nu hoe ook hogescholen zouden kunnen deelnemen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen het CopyRIGHT-project? Abonneer je dan  op de CopyRIGHT-nieuwsbrief.

Meer informatie