Nieuws

Colette Cuijpers winnaar Lector van het Jaar 2020

Colette Cuijpers, lector Recht & Digitale Technologie aan de Juridische Hogeschool Fontys en Avans is benoemd tot Lector van het jaar 2020. Volgens de jury zet ze vernieuwing van een hele beroepsgroep in gang door nauwe samenwerking te organiseren tussen onderwijs, onderzoek en het werkveld.
Lector van het jaar Collette Cuijpers
“Colette heeft maatschappelijke impact die echt noodzakelijk is, want een digitale samenleving kan niet zonder legal tech savvy juristen met inhoudelijke juridische kennis over digitalisering.”
Christien Bok, jurylid namens SURF

Thema onderwijsinnovatie centraal

SURF is in 2020 partner in de verkiezing van ISO en ScienceGuide omdat het thema onderwijsinnovatie centraal staat. De 3 partners organiseerden op 28 mei een webinar waarin de Lector van het jaar bekend werd gemaakt. Alle 3 genomineerde lectoren hebben in dit webinar prachtige voorbeelden laten zien van innovatie in de praktijk. Naast Colette Cuijpers waren ook Nurhan Abujidi en Johan Versendaal genomineerd.

Nurhan Abujidi (Hogeschool Zuyd) gaf als lector Smart Urban Redesign een inkijkje in haar aanpak om grootstedelijke vraagstukken op te lossen. Zij brengt studenten van verschillende disciplines samen met maatschappelijke partijen en deze werkwijze via Living Labs wordt nu breder binnen de hogeschool ingezet.

Johan Versendaal (Hogeschool Utrecht) maakt met zijn lectoraat Betekenisvol Digitaal Innoveren studenten bewust van ethische afwegingen in het ontwerpproces bij digitalisering. De jury is onder de indruk van alles wat hij binnen en buiten de HU realiseert: hij zette verschillende opleidingen en consortia op en zijn online oplossingen worden ook bij de niet-ICT-opleidingen gebruikt.

Lector met een missie

Aan het einde van het webinar werd Colette Cuijpers uitgeroepen tot winnaar. De jury noemt haar een lector met een missie: het juridische domein én toekomstige juristen moeten toegerust zijn voor hun belangrijke rol in onze gedigitaliseerde maatschappij. En die missie kwam geen dag te laat als we kijken naar de tijd waarin we leven, zo werd gezegd in een video met online felicitaties. Colette werd daar geroemd om haar belangrijke werk in dit uitdagende onderzoeksgebied.

Terugblik

In de loop van volgende week kun je de terugblik van het webinar bekijken. Lees ook het artikel van Science Guide. Of bekijk de terugblik van alle webinars over online onderwijs.