News

Doe jij ook mee aan de regeling Versnellen met edusources?

12 instellingen zijn gestart of starten in januari met de regeling Versnellen met edusources. Zo maken medewerkers en docenten een jaar lang kennis met edusources, het platform voor digitale (open) leermaterialen voor het Nederlandse onderwijs. Starten met de regeling kan aan het begin van elk kwartaal tot en met oktober 2022. Doet jouw al instelling mee?

Digitale (open) leermaterialen beschikbaar maken

Werk je samen met vakgenoten aan het opbouwen van een goede collectie digitale leermaterialen? Of heeft je instelling materialen die je deze toegankelijk wil maken? Doe mee aan de regeling Versnellen met edusources en experimenteer een jaar lang met edusources. De regeling is van de zone Naar digitale (open) leermaterialen van het Versnellingsplan, in samenwerking met SURF.

Wat betekent edusources voor een docent?

Via het online platform edusources deel je gemakkelijk kwalitatief goede leermaterialen. Jij bepaalt voor wie je je leermaterialen beschikbaar stelt: open voor iedereen of semi-open voor collega’s of leden van je community. In onderstaande video wordt uitgelegd wat edusources biedt en hoe je leermaterialen deelt.

Deelnemende instellingen

De volgende 12 instellingen doen mee met de regeling Versnellen met edusources: vakcommunity Informatievaardigheden, Erasmus Universiteit Rotterdam, Fontys Hogeschool, HAN, Hogeschool Utrecht, Hogeschool Saxion, TU Eindhoven, TU Delft, Universiteit Maastricht, Universiteit Utrecht, Vrije Universiteit Amsterdam en Wageningen University & Research.

Heb je interesse?

Tot en met oktober 2022 kun je elk kwartaal starten met de regeling. Meer informatie over de regeling en aanmelden vind je op de website van het Versnellingsplan.