News

Doe mee: experimenteer een jaar lang met edusources

Werk je samen met vakgenoten aan het opbouwen van een goede collectie digitale leermaterialen? Of heeft je instelling materialen op de plank liggen en wil je deze toegankelijk maken? Doe mee aan de regeling 'Versnellen met edusources' van het Versnellingsplan en experimenteer een jaar lang met edusources, het platform voor digitale (open) leermaterialen.
Studenten in gesprek

Meld je aan voor het informatiewebinar op 28 oktober

Regeling binnen project Innovatie en implementatie digitale (open) leermaterialen

De zone Naar digitale (open) leermaterialen van het Versnellingsplan werkt samen met SURF aan de ontwikkelingen rondom het delen en hergebruiken van open en semi-open leermaterialen. De zone wil het gebruik van (semi-)open leermaterialen binnen de instellingen en vakcommunity’s bestendigen en versnellen. Daar hoort ook de benodigde ondersteuning bij. Het gebruik van het landelijke platform edusources helpt bij het beschikbaar maken en delen van leermaterialen. Met de regeling Versnellen met edusources kunnen instellingen kennismaken en ervaren wat edusources kan betekenen voor de instelling en docenten.

Meld je aan voor regeling Versnellen met edusources

In juni 2021 is al een aantal instellingen aan de slag gegaan met edusources. Nu kunnen ook andere geïnteresseerde instellingen zich aanmelden. Met de regeling Versnellen met edusources kan jouw instelling een jaar lang kostenloos gebruik maken van edusources. Teams van docenten kunnen aan de slag met het opbouwen en delen van collecties van (semi-)open leermaterialen. Binnen de regeling bieden we de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met alle deelnemende instellingen om zo van elkaar te leren.

Heb je interesse?

Starten met de regeling kan aan het begin van elk kwartaal tot en met oktober 2022. Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met Jenny de Werk. Je ontvangt een uitnodiging voor een intakegesprek waarin we de mogelijkheden met je bespreken. Als input voor het gesprek vragen we je een eerste versie van jouw projectidee op te sturen.

Webinar

Wil je meer informatie over de regeling? Volg dan op 28 oktober 2021 van 13.00 tot 14.30 een informatiewebinar. Tijdens dit webinar lichten we de regeling en de voorwaarden toe en beantwoorden we vragen.

Meld je aan