Nieuws

Doe mee met de Maand van Artificial intelligence in het onderwijs

Doe in juni mee aan de maand van Artificial Intelligence (AI) in het onderwijs! Heb jij ideeën over wat AI betekent voor het onderwijs of hoe je het kunt toepassen? Je kunt in deze maand een event organiseren, een discussie starten, een blog of artikel publiceren, podcasts of video’s maken. Doe mee en meld je activiteit aan.
Maand van AI in het Onderwijs

Samen de kansen en risico’s van AI onderzoeken

Samen roepen SURF, de SIG AI in Education, het Versnellingsplan, de Nederlandse AI Coalitie werkgroep onderwijs en Kennisnet voor de tweede keer de maand juni uit tot Maand van AI in het onderwijs. Een nieuwe editie met nieuwe inzichten.

Tijdens de Maand van AI in het onderwijs voeren we samen met jou het gesprek over de kansen en risico’s die AI met zich meebrengt. We kijken naar de rol die het speelt bij onderwijsinnovatie én hebben oog voor maatschappelijke en sociale aspecten. Ook willen we dieper ingaan op de praktijk: wat betekent de inzet van AI voor de docent of student? Welke voorbeelden van toepassingen van AI in het onderwijs zijn er al?

Jouw bijdrage

In deze thema maand door en voor de Nederlandse onderwijssector creëren we de ruimte voor het delen van kennis, het zoeken van samenwerkingen, en het gezamenlijk leren. Daarbij is ook ruimte voor jouw bijdrage. Dit kan de organisatie zijn van een evenement of webinar, maar ook een artikel of een podcast-aflevering. Dit delen we met elkaar en voor elkaar als sector samen.

Meld je event aan

Wil je een bijdrage leveren aan het programma van de Maand van AI in de vorm van een evenement of webinar? Meld deze dan aan!   

Meld je event aan

Alle activiteiten worden geplaatst op de pagina van de maand van AI in het onderwijs. Volg de Maand van AI op social media met de hashtag #AImaand.